Cuma, 29 Mart 2024 Hicri : 19 Ramazan 1445

Osmanlı Oku Bugunün Roketi

img

Osmanlı Oku Bugunün Roketi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Okçular Vakfı’nca düzenlenen “Kemankeş Türk Okçuluğu Tarihi” sergisi akademisyenlere tanıtıldı. Bilal Erdoğan’ın konuşma yaptığı etkinlikte davetlilere ok attırıldı 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Okçular Vakfı'nca İstanbul'da düzenlenen "Kemankeş Türk Okçuluğu Tarihi" sergisi, akademisyenlere tanıtıldı. Orijinal malzemelerle açılmış ilk okçuluk sergisi, Atatürk Kitaplığı, İstanbul Fetih Cemiyeti, Galeri Kalem Güzeli, Naim Arnas, Mehmet Çebi, Yaşar Burak Uslu, Ahmet Serdar İnanmış, Ercan Özek ve Barış Topçu'nun koleksiyonundaki eserlerden oluşuyor. Serginin tanıtımına vakfın mütevelli heyeti üyesi Bilal Erdoğan da katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, tarihi Türk yayı, oku ve okçulukta kullanılan malzemeleri davetlilere teker teker tanıttı. Okçuluğun tarihini anlatan Yıldız, ok atma tekniğini gösterdi. Tanıtımda davetliler ok atışı da yaptı. Kimi hedefi 10'dan vurdu, kimi karavana attı. Küratör Mehmet Lütfi Şen ise Türk okçuluğunun yeryüzünün görüp görebileceği en muhteşem okçuluk olduğunu söyledi. Şen, "Bugün nasıl bir roket yapılıyorsa Osmanlı oku da böyle bir teknolojiye sahip, nanoteknoloji gibi bir şey" dedi. Sergi, Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı Sergi Salonu'nda 27 Temmuz'a kadar gezilebilir. İşte Bilal Erdoğan'ın konuşmasından alıntılar; 

* Cumhurbaşkanımızın büyüdüğü bu mahallenin gençlerine sadece okçuluk alanında değil tarih, medeniyet, Osmanlıca, hat ve Kuran-ı Kerim okuma gibi birçok dalda eğitim faaliyetlerini verme imkanı yakalamış olduk. 

* Tarihin en gelişmiş yayı olan, Türk yayı ve Osmanlı yayını orijinal metotlarına bağlı kalarak yeniden imal ettirmeye çalışıyoruz. Türk okçuluğunun yeniden gençlerimizi buluşturmaya gayret ediyoruz. Burada bir müzemiz var, kütüphanemiz var, bunları zenginleştirmenin gayreti içerisindeyiz. 

* Sadece okçuluğumuzla ilgili değil, geleneksel bütün sporlarımızla ilgili akademik çalışmaların yapılması akademisyenlerimizle istişareler yapıyoruz. İnşallah bütün Türk sporlarının tarihlerinin çalışıldığı bir enstitüyü de Allah'ın izniyle hayata geçiririz. 

* Bunun bir adım ilerisi bu kültürel yeniden doğuş. Sadece spor alanında değil kültürün her alanında edebiyatta, müzikte sanatın bütün dallarında nice estetik anlayışımızda mimaride biz perspektifimizi yeniden inşa etmek zorundayız. 

'PARALİMPİK OLİMPİYAT OYUNCUMUZ OLACAK' 
Okçular Vakfı Mütevvelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan konuşmasında engelli bir okçumuzun paralimpik olimpiyat kotasını kazandığını ve bu yaz Brezilya'daki olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceğini de söyledi. Bilal Erdoğan "3.5 senelik bir gayretin sportif anlamda da nerelere geldiğini gördük. Kendimize ait bir kültür inşasına özgüvenle ve cesaretle soyunmak zorundayız. İşte bu özgüven bizim yeniden kendi kültürel tarihimize sahip çıkmamızı, kendimizi yeniden tanımamızı ve geleceği inşa etmemizi sağlayacaktır.